HP kupuje "Palm" za 1,2 milijarde dolara

Bez autora
Apr 30 2010

Američki proizvođač računara "Hjulit-Pakard" (HP) objavio je kupovinu domaćeg proizvođača "pametnih" telefona "Palm" za 1,2 milijarde dolara (5,70 dolara po akciji). HP kupovinom "Palma" planira veći prodor na tržište tih telefona zahvaljujući njegovom operativnom sistemu "VebOS" (Web) i paleti patenata.S druge strane, HP će dati doprinos "Palmu" finansijskom stabilnošću i masovnim ulaganjem u razvoj proizvoda. Transakcija, koja će morati da dobije podršku tela za regulisanje tržišne konkurencije, biće završena najkasnije 31. jula.

HP kupuje "Palm" za 1,2 milijarde dolaraAmerički proizvođač računara "Hjulit-Pakard" (HP) objavio je kupovinu domaćeg proizvođača "pametnih" telefona "Palm" za 1,2 milijarde dolara (5,70 dolara po akciji).

HP kupovinom "Palma" planira veći prodor na tržište tih telefona zahvaljujući njegovom operativnom sistemu "VebOS" (Web) i paleti patenata.S druge strane, HP će dati doprinos "Palmu" finansijskom stabilnošću i masovnim ulaganjem u razvoj proizvoda, objavljeno je na veb sajtu www.zdnet.fr.

Transakcija, koja će morati da dobije podršku tela za regulisanje tržišne konkurencije, biće završena najkasnije 31. jula.

Budžet za istraživanje i razvoj "Palma" procenjen je na 190 miliona dolara i on će, kako je potvrdio jedan od rukovodilaca HP-a Tod Bredli, svakako biti uvećan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik